Ny Daglig Leder i Spjelkavik IL

 

Ny Daglig Leder i Spjelkavik IL.
Torgeir Glomseth Olsen, 28 år og er en ekte Vikagutt.
Har samboer og er nybakt pappa til ei 3 måneder gammel prinsesse.

Publisert: 26.03.2021


Fortell litt om bakgrunnen din i klubben?

Startet i 6 årsalderen på idrettskolen og gikk etterhvert over til fotball som jeg ble i fram til jeg var 20 år. Da flyttet jeg til Volda for å studere Idrettsledelse.

Kom tilbake i 2017 og fikk ansvar for FFO og ble Trener på ungdomssiden i fotballgruppa. For ca 1 år siden ble jeg Daglig Leder i fotballgruppa. Men det var jo starten av korona epidemien, så jeg gikk nesten rett i permittering. I oktober-november fikk jeg da en henvendelse på om jeg kunne stille som Konstituert Leder for Idrettslaget, mens de skulle finne en mer permanent løsning for denne stillinga. De likte arbeidet som jeg la inn i klubben og jeg ble forespurt om jeg ville forbli og være Daglig Leder fulltid. Det takket jeg ja til, og begynte formelt i den jobben 1.mars.

Hva fikk deg til å starte med fotball/idrett?

Det var vel en blanding av at pappa var et ivrig medlem av fotball selv, samt kompisene mine som var med.

Da ble det Idrettsskole på vinteren, og fotball på sommer. Var og innom litt håndballverden. Deltok på noen turneringer gjennom Idrettsskolen. Men det ble for kjedelig. Ikke helt min sport som spiller, men veldig gøy å se på.

SIL står sterkt for breddeidrett, som du nå leder. Hva er dine tanker rundt det og hvordan ser du for deg veien videre for de ulike undergruppene?

Viktig at undergruppene hjelper hverandre. Tilrettelegger for hverandre. Da slipper de små å måtte velge det ene framfor det andre. Det må legges opp til at de kan få holde på med flere idretter om de vil. Som Bjarte Myrhol sier; “allsidighet er viktig i idrett”. Da blir du en bedre utøver.  Ørjan Nyland er en kjent profil som har gjort det veldig i bra i flere grener. Han har vært innom både alpint, fotball og håndball. Dette bidrar deg nok til å bli en god idrettsutøver.

Kan du si litt om utviklingen av Spjelkavik Idrettslag de siste årene og hvordan du ser for deg utviklingen videre?

Vi har hatt en generell god vekst i fotball og håndball spesielt. Stor utvikling i bebyggelse i området Spjelkavik er nok litt av grunnen til det. Spjelkavik håndball er jo den største gruppa i Ålesund. Og Spjelkavik Fotball er nest størst med antall medlemmer, og hadde nest mest påmeldte lag i sesongen i fjor. Kun Blindheim som er større.

Vi får jo snart en ny arena som vil bli veldig viktig for utviklingen. Vi oppdaterer og utvider vår fotballarena. Hoppgruppa har hatt en viktig og god utvikling. Alpint har jo fått en verdensmester fra Spjelkavik, i Sebastian Foss Solevåg. Det har skjedd mye positivt de siste åra.

Vi får vi inn 2 nye undergrupper i klubben vår. Spjelkavikas venner. En viktig gruppe, spesielt sett i folkehelse perspektiv. E-sport er en helt ny arena som skal komme til vår klubb.  Fokus til denne gruppen er at i tillegg til å spille spill skal de og fremme kosthold og fysisk aktivitet. Så et spennende alternativ som vi vil presentere mer av senere.

Hva er din motivasjon og drivkraft for fremdriften videre av klubben? Hva er satsingsområdene?

Vi skal fortsette arbeidet og utviklingen som er i gang. Vi ønsker at Spjelkavik skal være en trygg og god plass å bo, med et variert tilbud og gode alternativer. Mange flytter gjerne bort for en stund, men skal da ha et godt tilbud når de flytter tilbake.

Hva tenker du er dine gode egenskaper som du tar med deg inn i rollen som Daglig Leder?

Jeg vil si jeg er ganske omgjengelig. Lett å prate med og ønsker å være godt tilgjengelig. Det at jeg er ryddig og strukturert håper jeg og kan være en fordel.

Hvorfor skal SIL være en foretrukken klubb?

Fordi at her er ingen begrensinger. Her er det et tilbud for alle! I Spjelkavik Idrett kan du bli så lenge du vil, og bli så god som du vil. Her er veldig bra tendenser på herre nivå i håndball nå. De er i 2. divisjon og satser mot 1. divisjon. Mye spennende skjer og i fotball, både på jentesida og guttesida. Hopp har virkelig meldt seg inn og ikke minst alpint. Dette er med å setter oss på kartet.

Har du et personlig mål eller visjon for klubben?

Jeg ønsker økt synlighet og av vi skal bli en viktig aktør i lokalmiljøet. Vi skal ta en enda større plass.

Noe du ønsker å tilføye til medlemmer, sponsorer og andre frivillige i klubben?

Her er mange som legger ned en fantastisk innsats. Foresatte som fortsetter i klubben selv når barna gir seg med idretten, eller flytter bort. Det er jo fantastisk. De føler en tilhørighet tror jeg, og de ønsker å bidra til et sunt og godt miljø i lokalsamfunnet. Idretten klarer seg ikke uten frivillige. Vi trenger de for å kunne holde på. 

Vi i klubben ønsker Torgeir G. Olsen hjertelig velkommen som Daglig Leder i klubben og gleder oss til utviklingen videre. Håper alle tar godt imot han. Han er å finne på Myrstadkiosken ved fotballbanene om noen ønsker å utveksle tanker eller ideer.

Det er en stor oppgave han har foran seg. Han skal lede en klubb som har 425 håndballvenner, 585 fotballutøvere, 40 hoppentusiaster og 20 alpint aktive. I tillegg kommer flere til. 
Lykke til!