Lagspilleren

 

Minneord fra Trygve Aarøy

Publisert: 07.12.2021

Så har Harald Smedholen «trått til side» som Lars Saabye Christensen pleier å uttrykke seg i sine bøker.

Forresten, Harald sto heller aldri i veien for noen. I stedet for selv å søke inn i «spotlighten» har han heller hjulpet andre dit.

 

Harald hatet å stikke seg frem. Ble han forbannet? Nei, heller skuffet. Så skuffet at han kunne bli borte en dag eller to. Urettferdighet og baksnakking var det verste han visste.

 

Torsdag 18 november 2021 var Harald ikke lenger blant oss. Dårlig helse de 10 siste årene tappet han for krefter. I disse årene kjempet han mot flere sykdommer. Marit var nok god å ha i den kampen. Seriespill eller cup var ikke lenger aktuelt. Ingen ekstraomgang denne gangen. Kampen var slutt.

 

Harald f. 1951 i Aurskog i Høland kom til Ålesund i 1975 og ble medlem i SIL i slutten av 80 tallet.

Harald var ikke, som vi på 90 tallet kalte, familiestyrt eller «kjæringstyrt» for å side litt mer direkte. Møteinnkalling på kort varsel var ingen problem for Harald.

 

Det er ikke få A lags spillere (Og andre) som ikke Harald har lagt støttebandasje på eller på andre måter hjulpet angående skader.

 

2009.JPG
Harald var i støtteapparatet i 2009-sesongen, her nr 2 fra venstre i bakre rekke.

Vi som har hatt med Harald å gjøre er takknemlig for å ha vært kjent med en slik person.

Det er disse minnene som vi for ettertiden skal ta vare på, legge på en sikker plass i våre hoder og så ta frem i passende øyeblikk.

 

Trygve Aarøy