Straks seriestart for våre lag

 

I forbindelse med at vi nærmer oss sesongstart for de fleste lagene i klubben, har redaksjonen tatt en prat med sportssjef Preben A. Lorgen.

Publisert: 11.04.2022

2022 ser ut til å bli et normalår for alle våre lag i Spjelkavik Fotball. 

Totalt sett stiller Spjelkavik med 60 lag i alle aldre i seriespill. Det er "all time high", og viser at vi har et høyt aktivitetsnivå i klubben. Veldig gledelig, etter flere år med mindre aktivitet enn vi ønsker.

Til slutt i saken finnes det en oversikt over våre lag, fra senior til barnefotballen, og hvor de spiller.

Preben A. Lorgen.JPG
Sportssjef Preben kommer her med sine tanker rundt 2022-sesongen, som straks sparkes i gang.

Endelig er vi i gang med seriespillet. Hvilke tanker gjør du deg, før sesongen starter?

- Tenk at vi endelig skal få spille full sesong. Nå som alle lagene i Spjelkavik IL skal starte med seriespillet og cup/turneringer håper jeg at alle gleder seg like mye som meg. Vi skal score mål, vinne kamper, tape kamper, feire, trøste, og best av alt er at vi skal gjøre dette sammen med våre lagkamerater! 

Spjelkavik er en av de største klubbene i Sunnmøre Fotballkrets når det kommer til antall påmeldte lag. På hvilken måte har vi kommet dit?

- Her er våre verdier viktige. Inkluderende, Attraktiv, Aktiv, Engasjert. At vi nå er en av de største klubbene på Sunnmøre er en god måleindikator på at våre fantastiske frivillige har klart å etterleve disse verdiene og skape gode miljøer som er kjekke å være i lenge. Vi skal ta med oss dette videre og fortsette veksten, for hva er vel bedre enn at «alle» barna i Spjelkavika vokser opp i et godt miljø med gode rollemodeller som gir dem gode venner, gode verdier og holdninger og livserfaring som de kan få nytte av videre i livet uansett hvor de til slutt skulle ende opp? 


Har du en oppfordring til våre aktive, både spillere, trenere og lagledere før det hele braker i gang?

- Husk at vi er èn klubb. Alle skal bli sett. Jeg håper at vi i 2022 klarer å skryte av hverandre og gi hverandre en god kommentar for den jobben som gjøres. Om du er lagleder, trener, spiller, står i kiosk, ja hva som helst, er du ekstremt viktig for klubben din, og vi er klubben sammen! Vi skal være flinke til å dra med oss så mange som mulig, og intet bidrag er for lite. 

Når vi nå setter i gang sesongen ønsker jeg at Spjelkavik skal være en klubb som er veldig gode på «bestemors lov».

Bestemors lov – Ta folk på fersk gjerning i å gjøre noe riktig/godt, og la de få vite at du har sett det. 

Hva forventer du av vårt publikum?

- Jeg håper at vårt publikum kjenner sin besøkelsestid! Tenk så kjekt det er for spillerne at du er der og ser på, og det ingen tvil om at fotball er best live, ikke på tv. Et yrende liv på alle kamper hadde skulle vært et varemerke for Spjelkavik IL, og dette kan vi få til dersom alle som liker fotball tar seg en tur på stadion.

Når man har møtt opp for å støtte våre lag er man en del av klubben, og da må man tenke seg om hvordan man fremstår. Å være engasjert er helt supert! Dere må gjerne heie så høyt at det er gjenklang fra fjellet, men husk at vi er der for å heie på og støtte Spjelkavikspillerne, ikke for å rope mot dommer eller motstandere, ikke for å gjøre narr eller skjelle ut spjelkavikspillere heller. Vi skal heie og støtte de som er utpå der og gjør sitt beste. Til slutt vil jeg oppfordre dere som er publikum til å skryte av alle som dere mener fortjener skryt. Tenk om en ung dommer som har gjort sitt beste eller en trener som gjorde noe som vi skal være stolte over fikk mange fine tilbakemeldinger fra de som så kampen! Da tror jeg vi ville få mange gode opplevelser sammen her på Spjelkavik stadion.


Oversikt over påmeldte lag i 2022-sesongen

Dame 3.divisjon

Serieåpner borte mot HaNo den 20.april. Første hjemmekamp er den 27.april kl 18:30 mot Ørsta.

rekruttlag 5.divisjon

Seriestart hjemme mot Vanylven den 20.april.

A-lag herre Norsk Tipping Ligaen

Seriestart borte mot AaFK 2 den 11.april. Første hjemmekamp den 18.april kl 14:00 mot Florø.

Ungdomslagene våre

G19

Spiller i 2022 i 2.divisjon. Serieåpner borte mot Bergsøy den 19.april. Første hjemmekamp den 24.april kl 14 mot Guard.

J17

Serieåpner borte mot Hødd den 25.april. Første hjemmekamp den 2.mai kl 18:30.

G16

Spiller i 2.divisjon 2022. Serieåpner hjemme mot Giske 22.april kl 18:30.

J15

Spiller i 1.divisjon 2022. Serieåpner borte mot Volda den 21.april, første hjemmekamp er mot Aksla/Guard den 28.april kl 18:30.

G14

Spiller i 2.divisjon 2022. Serieåpner borte mot Volda 2 den 20.april, første hjemmekamp er den 26.april kl 18:30 mot Langevåg.

J13

Spiller i 2.divisjon 2022. Serieåpner hjemme mot Bergsøy den 19.april kl 18:30.

G13

Stiller 2 lag i seriespill: 1 i 2.divisjon, og 1 i 3.divisjon.

G13 starter sesongen den 21.april hjemme mot Valder kl 18:30. G13-2 starter sesongen borte mot MSIL den 27.april, og første hjemmekamp er den 4.mai mot Ørsta 2 kl 18:30.

Barnefotballen

Starter for fullt uken etter påske. 

Spjelkavik deltar i år med hele 44 lag i barneklassene 6 til 12 år.

Våre yngste lag, 6 og 7 år, spiller miniturneringer gjennom sesongen, 2 på våren, og 2 på høsten, i tillegg til turneringer som arrangeres av andre lokale lag.