Senior

A-lag: "Vi velger å fokusere på det positive"

Lørdagens kamp mot opprykks-favoritt Ullern endte med et kjedelig 2-5 tap. Isolert sett et knusende nederlag, men sett i et bredere perspektiv gir det god grunn til optimisme. Derfor vil jeg denne gang levere et annerledes referat.

Publisert: 22.05.2018

Hovedutfordringer:

 

- vi slipper inn for mye mål. Hvordan skal vi hindre det?

 

- vi sliter med å avgjøre kamper. Hvordan skal vi klare det?

 

- vi må forklare alle som ikke har sett bortekampene at vi både var gode, og burde fått et bedre resultat. Løsning: driter i å forklare det:)

 

Positive element:

 

- vi scorer godt med mål, flere så langt enn i tidligere sesonger.

 

- mange som presterer på godt nivå, god konkurranse i gruppa.

 

- vi har møtt 4 av de lagene som er tippet å være helt i toppen, vet nå hva det nivået innebærer.

 

- ikke blitt spilt ut i en eneste kamp, tvert om, vært spillemessig best i flere av de.

 

Konklusjon:

 

- Vika har tatt nye steg gjennom vinteren. Vi fremstår med et tydeligere og mer kreativt angrepsspill. Vi har definert det defensive arbeidet ganske mye, selv om det så langt ser ut som vi har glemt det (ref 16 mål innsluppet)

Hadde vi tapt de 3 kampene vi har tapt på bakgrunn av at motstanderen hadde vært bedre enn oss i ett og alt hadde det vært tyngre å svelge. Men sannheten er at vi har vært gode! 

For å holde oss til sist gjennomførte kamp mot Ullern. Av alle bookmakere og bettingselskap er de tippet som opprykks-laget. Ikke sikkert det blir å stemme, men indikasjonen er der. Vi er bedre i første omgang, ikke mye, men bedre. At det står 2-0 til hjemmelaget til pause er ytterst flatterende.

 

Etter en katastrofal start på andre omgang der de scorer med 1 mann mindre på banen er det enveiskjøring. 1-3 på lekkert vis av Vegar (hans første i seriespill for Vika A-lag). 2-3 rett etterpå ved Roald, hans 5 for sesongen. Vegar er rett etterpå sinnsykt nære å signere 3-3 men blir forhindret av en kanonredning av keeper. Ikke bare har vi Ullern på gaffelen, de sleikes på det tidspunktet av fatet.

Dessverre får en god Sigurd sitt andre gule, og da endrer kampen karakter igjen, vi punkterer. 2-3 blir til 2-5.

 

Gjør meg den tjeneste å se bort fra resultatet en stakket stund (selv om det er kun det som teller): spillemessig er vi hakkere bedre enn Ullern. På bortebane. For å sitere min egen innledning, vi velger å fokusere på det positive. Noe annet ville være å skyte seg selv i begge ben.

 

Til helga venter Lokomotiv Oslo. Et lag vi bør slå, et lag vi skal slå. Vika skal tilhøre det øvre skikt i Regionligaen avd. 1. Gi oss tilliten og tiltroen til å få bevise det. Møt opp på søndag og se et lag som tross resultatet mot Ullern sprudler av glede og selvtillit. 

 

Frode F

 
 
Trenere
Magnus B Oltedal92017509
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Martin T. Hansen98400732
 
Jan Petter Myrseth
 
Johan Eide
91732633
 
Kjetil Honstad