Senior

Spjelkavik - Ullern 3-0

  • 1 / 2

  • 2 / 2

«Høye fjell og dype daler»

Publisert: 10.09.2018

Jekyll and Hyde, skjønnheten og udyret, yin og yang. Hjemmekamper versus bortekamper for Spjelkavik sesongen 2018. Ufattelig er det ikke, men svært forunderlig og snodig. Vi som alltid har prestert meget godt på reise, er helt plutselig evneveike. Vi som alltid har slitt med å avgjøre kamper på eget gress, valser i år over de aller fleste. Takk høyere makter for det:)

 

Kom i skam på at jeg «glemte» kampreferat etter kampen mot KFUM, og jeg leverer heller ikke noe nå, annet enn å konstatere at den var i samme lest som våre mange andre bortekamper. Tap.

 

Men Ullern hjemme sist lørdag dere, du og du! En fysisk affære mellom to lag som virket å ville vinne, ikke bare kampen, men alt av dueller og nærkamper. Som ofte før i Vika vant vi de fleste av disse. Da blir det seier da:)

Ullern er et godt fotballag, de som oss burde vært høyere i terrenget, men slik er det per nå ikke. Vi fikk som hatten passet en varm sommerdag i Oslo, tap 2-5, mot et lag som hadde mange strenger å spille på. Sist lørdag nøytraliserte vi disse i stor grad, samtidig som vi var i stand til å utnytte våre ferdigheter på en god måte.

 

Første omgang startet godt for vår del, med en liten dominans første 25. I denne perioden hadde vi en veldig stor sjanse, på corner ved Andy. Fra veldig god posisjon skallet han læret over,  dette skulle dog bare vise seg å være en advarsel som skulle følges opp senere i oppgjøret. Andre halvdel av første omgang ble jevn uten de helt store sjansene, sett bortsett fra kampens til da klareste. Etter en situasjon der vi mente en av våre menn ble revet overende, spiller de seg gjennom vårt forsvar og ender opp alene med Oskar. På mesterlig vis styrter han ut fra strek og trekker en strålende fotparade opp av hatten. Flott Oskar, det kunne gitt kampen en helt annen dimensjon og utfall. Men null- null står seg inn i hvilen.

 

Tar bare 5-6 minutter av andre omgang før vår første scoring kommer. Et langt kast fra Lars skaper kaos i Ullern-feltet, og en av deres egne spillere ender med å sleive ballen bak en forfjamset keeper. Mål e mål, og vi leder på det tidspunktet fortjent, tross alt. Derfra og inn er det egentlig aldri tvil. Ikke at vi dominerer noe grassat, men vår små-sure motstandere fra tigerstadens beste strøk har lite eller ingenting å by på. Vi oppsummerer vel ganske korrekt og kjapt at de ikke har noe som ligner en reell sjanse i siste 45. Det har vi:) Etter 77 skulle Andy følge opp advarselen gitt tidligere i kampen. Som ved første anledning løper han seg fri fra sin oppasser og skaller inn den flotte corneren fra Lars og vi går opp til 2-0. Deilig!!!

 

Vi skulle også sette en svær spiker i den berømte kista på overtid. Ullerns keeper, som med alle respekt å melde, hadde virket shaky med ball i beina kampen gjennom, mislykkes totalt med en klarering, og ballen havner i beina til Øyvind som hadde kommet på ikke lenge før. Med ro og kløkt tar han ned ballen og serverer Stian alene med keeper. Storebror Sunde setter ballen med letthet, og utklassingen er et faktum.

Nydelig levert av en samlet og god spillergruppe, men vi er ikke helt i mål enda.

 

7 kamper gjenstår, vi ser for oss at vi trenger ytterligere 3 seiere til før vi kan puste helt ut. Første mulighet er mot et av høstens definitive formlag, Lokomotiv Oslo, et lag vi slo 2-1 på hjemmebane. Tiden er kommet for å levere poeng på utebane, det skal vi jobbe hardt for å greie kommende lørdag. Det blir dog uten målscorer Andy, han fikk sitt 4 gule mot Ullern og må sone.

silull_05.JPG

Trond Håkon Edøy ble kåret til dagens vikagutt av en lokal jury.

For flere bilder og kampreferat, sjekk her

 
 
Trenere
Magnus B Oltedal92017509
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Martin T. Hansen98400732
 
Jan Petter Myrseth
 
Johan Eide
91732633
 
Kjetil Honstad