Senior

Spjelkavik - Rilindja 7-2

«Overlegen i snodig oppgjør»

Publisert: 12.10.2018

Onsdag avsluttet vi kampen mot Rilindja. For de uinnvidde, den opprinnelige kampen ble stoppet etter 23 minutter pga uforsvarlige spilleforhold på gresset. Store mengder nedbør førte til at kampen etter hvert ble en parodi, noe som gjorde at dommeren valgte å blåse av på stillingen 1-0 til oss. Desperate forsøk på å få kampen fullført på kunstgresset ble avslått an NFF, hvilket viste seg å være feil….. Det hadde vært mulig, og det kunne vært gjort.

Dette var kjedelig for begge lag, men kanskje spesielt for vår hyggelige motstander Rilindja som måtte ta turen til Sunnmøre på nytt.

Men spist er spist, ikke noe å gjøre med, og slik ble det.

 

For første gang i min karriere som fotballmann i alle fall, ble kampen startet i det 23 minutt, og det med innkast til Rilindja. Merkelig situasjon, men litt artig og. Vi gikk ganske resolutt til verks og skulle få belønning etter relativt kort tid. 7 minutter ut i kampen, eller reelt 30, kom første scoring. Stian gjør en gjenvinning sentralt i banen og trer gjennom broder Benny som på et touch forlenger til Anders som kommer stormende. Waagan, den yngste, gjør selvsagt maksimalt ut av gaven fra rekkekompis Sunde og banker inn 2-0.

Der og da ser alt komfortabelt og greit ut, men så sovner vi på en Rilindja overgang og Bardh Shala får en enkel jobb med å heade inn redusering til 2-1. Vi rusler til pause på denne stillingen, med 22 minutt unnagjort for dagen. Snodig også det…

 

Andre omgang blir i realiteten en transportetappe, mye pga en tidlige scoring av Stian. Kun 2 minutter ut i siste 45 vender Anders fint opp med ball og slipper Stian gjennom et uorganisert forsvar. Overraskende for keeper skyter Sunde, den eldste, og vi øker til 3-1. Ikke lenge etter varter vi opp med et fint angrep og rollene er snudd. Stian drar seg fint forbi på høyre kant og serverer Anders foran mål. Sniken fra Skøye setter selvsagt den, og vi leder 4-1.

Det tar bare 7 minutter før neste kommer. En av Rilindjas forsvarere header en videreforlenget ball av Anders i retning egen keeper med hodet. Det skulle vise seg å være en dårlig beslutning, for bak har Benny luktet lunta og plassert seg. Med en liggende volley setter han ballen nydelig over hodet på keeperen, og en definitiv spiker er hamret inn, 5-1.

 

Vår motstander fra Oslo skulle riktignok komme tilbake med en scoring til. Ozan Turan vender opp på 18-20 meter og får avfyrt et godt skudd. Det snerter så vidt innom en av våre egne og endrer litt retning. Nok til at Odd, som hadde erstattet en skadet Oskar, ikke kunne avverge.

I denne fasen av kampen var det mye kaos. Vi var oppjaget, uorganisert og rotete. Men, vi klarte å ta oss sammen og få ting på skinner igjen. Det resulterte i ytterligere 2 scoringer, begge regissert i stor grad av Øyvind som kom på halvtimen før slutt. Først raidet han opp venstre side og serverte Benny som på andre forsøk satte sin 3 scoring i kampen. Ikke lenge etter gjentar han bedriften på lekkert vis, men denne gangen slipper han ballen til Marius W som kommer utvendig på et melkesyre-løp. Waagan, den eldste, serverer Benny på blank gåll. VI vinner 7-2, og Benny setter sin fjerde!

 

Isolert sett et veldig sterkt resultat, men samtidig veldig merkelig og rart. I all gleden av en god kamp og mange fine scoringer sendes en sympatisk hilsen til våre motstandere, som ikke var annet en blide og hyggelige, selv om de måtte ta to turer til Spjelkavik for å fullføre 90 minutter fotball. Vi ønsker Rilindja lykke til i de 3 siste kampene og takker for kampen (e).

 

Neste oppgave for oss er Hødd 2 kommende mandag. Vi har satt oss en målsetting om å klare 4 plassen i årets sesong. Det skulle man kanskje ikke trodd alle den tid situasjonen var slik den var til ferien. Men vi, trenere, spillere og apparat, har aldri betvilt de egenskaper spillergruppa besitter. Om vi greier å nå vårt mål gjenstår å se, men vi skal i alle fall gi det et skikkelig forsøk.

Takk til publikum som stiller opp og viser sin støtte, siste mulighet for året er hjemme mot Molde 2 om en drøy uke.

 

 

Frode F.

 
 
Trenere
Frode Fagermo97107601
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Jan Petter Myrseth
 
Kjetil Honstad