Senior

Spjelkavik - KFUM 2 1-0

Der satt han endelig!

Publisert: 14.05.2018

Det var den tanken som smalt i knotten når vår veldig kompetente spisskjempe Eirik måkte ballen i krysset mot KFUM. Ikke at vi hadde torpedert motstanderens mål i ærlig grad, men mer for at både vi og ganske sikkert «Nessie» selv hadde ventet på denne noen kamper nå. Eirik er en klinisk avslutter, og en mål-scorer av rang. Nå tror vi slusene er åpnet!

 

På en varm og sommerlig dag møtte vi et godt-spillende KFUM. Ulikt andre toer-lag består KFUM 2 av mer voksne spillere. Tidligere toppspillere, både fra Tippeligaen, OBOS og fra landslaget i Futsal. Til denne kampen stilte de i sågar med 5 spillere fra A-laget. Så at vi møtte et godt lag er helt sikkert, de blir å rappe godt med poeng utover året er vår påstand.


Første omgang var under pari. Ikke kritisk dårlig på noe måte, men vi virket litt paralyserte og «tunge» i bevegelsene. KFUM styrte det meste og vi regjerte ballen kun i korte trekk av gangen. Vi hadde en 2-3 angrep av god kvalitet, men i sum var det for lite.

 

«Kåffa» (som de omtales som) hadde 2-3 store sjanser, inklusive en suser i tverrliggeren. Vi hadde kun en sjanse, men den var til gjengjeld enormt stor. Vi jobber rem et gunstig brudd sentralt i banen og nevnte Eirik drar seg gjennom og kommer alene med keeper. Med utsiden av venstra skrur han ballen rundt keeper og treffer innsiden av stolpen. Ballen danser langs med streken, men nekter å flytte seg over på rett side. 

0-0 til pause i en omgang der vi med all ærlighet var noe heldige.

 

Andre omgang både starter bedre, er bedre og avsluttes bedre. I hele tatt en ganske god omgang. Etter 60 min faller avgjørelsen. Lars kaster et innkast på foten til Eirik, det var den enkle delen av scoringen. Det som følger er ren fotballkunst! Med første touch vender han inn i banen, andre touch brukes som virkemiddel for å vippe ballen over beina til motstanderen, og tredje touch brukes på beste måte. På halv-volley banker Nessie ballen knallhardt opp i nærmeste kryss. Utrolig nok hadde keeper litt kontakt med pol-vottene, men var ikke i nærheten av å redde. En vanvittig flott scoring og strålende prestasjon.

 

Vi har god kontroll de siste 30. Det er nervøst, spennende og intenst, men vi har relativt god kontroll. Torri, som endelig er tilbake etter skade, gjør en fin redning på deres største sjanse i siste 45, men noe mer er de ikke i stand å levere. Vi både kunne og burde gått opp i en tomåls-ledelse i sluttfasen, men Roald som har levert scoring i hver kamp til nå lykkes ikke. Alene med keeper lobber han ballen over sisteskansen, men også over mål. 

Etter frenetisk og god jobbing blåser dommeren kampen av etter 96 minutter. La til 4, men lot det gå i ytterligere 2…..

Enorm glede blant spillere, trenere og utvalg. Føler vi har fått dårlig betalt for innsatsen så langt, da var det godt å kunne innkassere 3 slitepoeng.

 

Sjeldent at vi benevner enkeltspillere i særlig grad i disse referatene, men denne gang gjøres et unntak: Kaptein Sondre og Trond Håkon var enorme i vårt forsvar. Ikke noe nytt at de er solide og robuste, men lørdag var de virkelig på høyt nivå. Knapt nok en skjønnhetsfeil på 96 spilte minutter.

 

Ellers leveres det på godt nivå av samtlige involverte. Gledelig for oss at Sigurd endelig ser ut til å ha lagt et langt skadeopphold bak seg. Jobbet hardt i 80 minutter før kreftene tok slutt. 

 

Nå venter knalltøff motstand i form av Ullern borte i helga. Vi er ikke snauere enn at vi går for å hente poeng i Oslo om 5 dager.

 

Takk til et godt publikum i solen i går. Godt oppmøte, håper den trenden fortsetter:)

 

Frode F

Les mer om kampen i Sunnmørsposten

 
 
Trenere
Frode Fagermo97107601
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Jan Petter Myrseth
 
Kjetil Honstad