Senior

Spjelkavik - Drøbak-Frogn 3-0

«Den solide hjemmeformen fortsetter»

Publisert: 27.08.2018

Vi er virkelig solide på hjemmebane i år! 5 seiere, 3 uavgjorte og kun ett tap. Og det var også mot den suverene serieleder Oppsal. Dette er jo faktisk «mot normalt» som ikonet Leif Juster en gang så bra sa det. Normalen har i tidligere år vært flere poeng borte kontra hjemme. Her ligger også nøkkelen i forhold til at vi skal klatre på tabellen. Kun 1 seier av 8 mulige på utebane, det er rett og slett bedrøvelig. Vi har mulighet til å pynte på den statistikken kommende helg mot KFUM 2, men alt til sin tid.

 

Akkurat nå gleder vi oss over en svært solid og robust seier mot et godt Drøbak/Frogn. 3-0 viste sluttprotokollen da dommer Myrheim blåste av kampen. Kampen sett under ett var det både fair og fortjent at vi stakk av med 3 poeng, men 3-0 var kanskje litt i overkant. Det var en jevn og tøff match preget av høy temperatur, mange dueller og relativt få store målsjanser. Men, ganske fortjent non the less.

Vi ledet 1-0 til pause etter en goalgetterscoring av hjemvendte Benny. Et korridorfrispark blir klarert rett til værs, og i den situasjonen utviser Anders enorm beslutsomhet og punch! Han duellerer nedfallsprosjektilet bestemt inn i feltet igjen der Benny smyger offside-fella så vidt det er, og resolutt nikker inn ledermålet.

 

Var helt greit at vi ledet til pause. Hadde noen enorme overgangsmuligheter som vi dessverre ikke fikk utnyttet. Både fordi vi ikke var presis nok, men irriterende også pga av utålmodighet. Kunne satt 1 eller 2 til i nettet hadde det ikke vært for overdrevet ivrighet, noe som førte til unødvendige offsider.

 

Andre omgang blir på mange måter en krig, det trøkkes til og vi kommer stadig vinnende ut av de slagene. Det «henger» et 2-0 mål i lufta over lengre tid, men all den tid vi ikke får ekspedert ballen i garnet lever kampen på høy puls. I det 84 minutt avgjøres det i vår favør. Vi kontrer med høy grad av presisjon. Vinner ballen langt inn på eget land, vinkler inn til Knuti sentralt som igjen forer opp Stian som har tatt et magadragsløp på vår høyre side. Storebror Sunde drar seg inn mot mål og det forventes at han skal klaske lørva i lengsta hjørne. Det gjør han ikke…… I stedet serverer han lillebror Benny som etter to forsøk dreper kampen med sin andre scoring for dagen. PÅ overtid får vi en lignende situasjon etter et langt utspill fra Oskar. Ballen ramler gjennom til Anders som lukter og starter med perfeksjon. Han velger på lekkert vis å  chippe ballen grasiøst over DF-keeperen.

 

Solid, fortjent og viktig. Alle var gode og leverte snertne prestasjoner. Stian fikk prisen som «Banens beste» fra en lokal jury, vanskelig å være uenig i den. Flott kamp Stian!

 

Nå venter som sagt en ny nøkkelkamp borte mot KFUM 2 på søndag, og det i Tigerstaden. Må greie oss uten Trond Håkon som fikk sitt 4 gule, og dermed karantene, men selv uten oksen skal vi bite fra oss og gå for full pott.

Frode F.

Trond Håkon i kjent stil.JPG

 - Trond Håkon i kjent stil.  (Foto: Fridgeir Walderhaug)                                                                        

Les om kampen i Spjelkavika.no og se bilder HER

Les også hva SMP skriver om kampen (+ sak) HER

 
 
Trenere
Frode Fagermo97107601
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Jan Petter Myrseth
 
Kjetil Honstad