Senior

Ready - Spjelkavik 3-1

«Fotball er ikke et bestillingsverk»

Publisert: 18.06.2018

Mot Follo leverte vi en forestilling så bra at mange rutinerte SIL` ere mente det var det beste som hadde blitt levert på årevis. Det skal ikke jeg stå inne for, men jeg mener bestemt det er en av de beste kampene i Tor og min tid som trenere (4 og en halv sesong).

Forutsetningen foran møtet med Ready var å gjenskape denne prestasjonen, i så stor grad som mulig. Det klarte vi ikke på noe vis. Dessverre kan vel kampen lørdag betegnes som «årsverste» for vår del…… Alt var definitivt ikke beksvart, men vi var langt under pari, og milevis unna det vi gjorde mot Follo.

 

Hva sier det oss? Jo fotball er ikke et bestillingsverk. Det er ikke bare å gjenta, gjenskape og kopiere. Vi skal med enkelthet innrømme at vi burde greid bedre enn dette. En robust bakre treer var ikke lengre så robust. En løpssterk og kreativ midtbane var ikke lengre så oppfinnsom. En leken og bevegelig fremre rekke hadde ikke samme intuisjon og punch. I sum: vi taper fortjent på en dårlig dag.

 

Første omgang var ikke spesielt bra, men heller ikke spesielt dårlig. Helt grei på sett og vis. Burde kanskje ledet med en etter at vi brant omgangens største sjanse. En av svært få. Andre omgang blir traurig. Første målet til Ready må vi bare ta hatten av for. Som Ronaldo, Kolarov og Jo Nymo Matland (artig å ta han med i det selskapet) gjorde det i helga, gjorde Athit Berg for Ready. Et nydelig frispark utagbart for Torri, over muren og opp i vinkelen. Lite å gjøre med sånt. Men 4 minutter senere fremstår vi mindre bra, og 0-2 sitter i nota. 0-3 kommer etter rot i eget lag. Svart, svart, svart!

 

Sondre kæpt`n reduserer med 5 minutt igjen på klokka, et ørlite håp tennes. Det slukkes i samme øyeblikk da han pådrar seg sitt andre gule kort, det første for en felling, det andre unødvendig for å være stor i kjeften. Ikke matchavgjørende, vi hadde tapt okkesom, men veldig dumt med tanke på at han da mister kampen mot Hødd 2 på søndag.

 

Vi taper 3-1, det er greit nok. Men det skal sies at Ready kun har 3 skudd på mål og scorer på alle! Vi kunne i så måte likegodt ha vunnet, men det endrer ikke det faktum at vi leverte en svak kamp, og må akseptere at vi ikke makter å følge opp en god prestasjon.

 

Søndag kommer altså Hødds toerlag på besøk. Da får vi håpe og tro at gløden, viljen og kvaliteten er 100% tilbake i laget. Vi kommer ikke langt med annenhvergangprestasjoner.

 

Frode F

 
 
Trenere
Magnus B Oltedal92017509
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Martin T. Hansen98400732
 
Jan Petter Myrseth
 
Johan Eide
91732633
 
Kjetil Honstad