Senior

Lokomotiv Oslo - Spjelkavik 0-4!!

«Lettet ja, men det var jaggu på tide!»

Publisert: 17.09.2018

Først som sist; vi har vært ubeskrivelig svake (resultatmessig) på bortebane i år. Spillerne vet det, trenerne vet det, supporterne vet det. Hvorfor, det er ikke helt lett å skjønne. 1 seier på 9 forsøk på borteplast før vi i helgen tok turen til et sommerbadet og hyggelig Oslo for å møte 4 plasserte Lokomotiv.

 

Vi trengte denne! De 3 poengene selvsagt, men ikke minst å føle at vi kan prestere utenfor de trygge rammene Bunkersen og gressteppet i Vika gir. Vi gav oss ikke før vi hadde puttet fire i sekken på et gjerrig motstanderlag.

4-0 på det som i all oppriktighet kan kalles en middels dag på jobben. For det var det vitterlig. Det står ikke på vilje, innsats eller ambisjon med våre fine menn, men det stemte liksom aldri helt slik vi alle ønsket det. Det var tendenser på godt offensivt spill i perioder, men i hovedsak ble det for urytmisk og oppstykket.

 

Men herreminhatt, dette er et resultat som sier; BRAVO!! Loket hadde sluppet inn 7 mål på hjemmebane før vi kom dampende med en myndig Palmar bak sjåførrattet. Å putte 4 mål på et lag som er gjerrigere enn den kjipeste sunnmøring er intet mindre enn en prestasjon verdt å tippe six-pencen for. Når vi i tillegg holder nullen (igjen) så blir dette strålende.

 

God defensiv jobb og organisering kombinert med besluttsomhet og god uttelling sørger for 3 poeng. 1-0 kommer etter et godt ettertrykk rundt 16-meteren til Loket. Stian vinner ballen og svinger seg forbi en motstander med sine smekre rumba-hofter og serverer Anders på blank gåll. God og bestemt bevegelse fra Anders sørger for å sette han i den posisjonen. Vi leder med ett til pause, nok en gang, uten å være spesielt tilfreds med det vi har levert.

 

2-0 kommer etter et langt kast fra Lars. Benny kommer med fart og intensitet, og header ballen resolutt opp i motsatt hjørne. Den var deilig, forløsende, og i samme moment ødeleggende for Lokomotiv som hadde kommet ut i andre omgang med noe høyere intensitet og press. Ikke mange minuttene senere skulle rollene bli snudd. Lars gikk fra å være servitør til å bli leverandør, Benny i motsatt retning. Etter nok et godt og samlet ettertrykk rundt boksen til svart-trøyene, får Benny til slutt dyttet ballen videre til Sulas store sønn. Fra 10-12 meter banker Lars ballen i hjørnet bak en sjanseløs keeper. Game-set-match.

 

4-0 kom 10 minutter før slutt, og det på artig vis. Øyvind står klar for å byttes inn i det vi får corner. Vi utfører byttet i troen på at han skal gå rett inn å score sitt første for Vika. Som sagt, så gjort. Med pondus trykker han til og nikker læret inn med en ikke avklart del av hodet, og vi er i himmelen.

 

En knallsolid seier var i boks, og vi har brutt den leie tendensen med å ikke ta poeng på bortebane. I bunn og grunn har høsten så langt vært strålende, 4 seiere på 6 spilte, og vi har holdt nullen i alle de 4 vi har vunnet.

Men avslutningsvis kommer en advarsel! Vi har satt oss selv i en stadig bedre posisjon, og vi er åpenbart i god form. Men, dette er ikke i boks enda, det skal kjempes med nebb og klør med en voldsom innstilling i de gjenstående kampene. Først ut er Rilindja kommende helg. Et lag som forsmedelig slo oss 1-0 i Oslo på sommeren, og som kjemper i samme strøk som oss på tabellen. Denne blir viktig!

 

Frode F.

Lenke til tabell og kampoppsett finner dere her

 
 
Trenere
Frode Fagermo97107601
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Jan Petter Myrseth
 
Kjetil Honstad