Senior

Herd-Spjelkavik 1-4: 4.plassen sikret

«Da vi endelig skulle lykkes slå Herd, lykkes vi reelt!!»

Publisert: 30.10.2018

Var en del som sto på spill sist lørdag.

 

1: 4 plassen var innen rekkevidde, hvilket som kjent gir direkte tilgang til Cupen`s 1 runde. Det betyr at man slipper 2 «tråkige» kvalik-runder i mars, samt sårt tiltrengte kroner i klubbkassa.

2: Herd sto på motsatt banehalvdel, og vi har ikke slått Herd i Tor og min tid som trenere. Det var derfor et klart mål.

 

Og for en måte spillerne løste denne oppgaven på! Vi spurte guttene fredag: være fornuftig, føle på kampen i starten? Eller, flekke til med ett og alt uten hemninger og tanker om konsekvens? Svaret ligger i resultatet……

Vi går rett i strupen på Herd fra første spark og styrer begivenhetene umiddelbart. Tar ikke lange tida før første avslutning kommer heller. Ikke var det et spesielt godt forsøk, ei heller nært, men det var et tydelig signal på hva som var i vente.  Overraskende å se at et såpass sterkt hjemmelag som Herd by på så lite i egen lekegrind, de lå lavt og kompakt med en en-pasningsstrategi i retning av Bendik Mathisen.

Angående nevnte Bendik: han fikk seg en lei smell etter en duell i vårt felt tidlig i 1 omgang og landet virkelig forkjært. Ingen kjekk situasjon, og alle var nok bekymret da han etter behandling ble hentet på båre. Etter det vi vet gikk det heldigvis bra med sympatiske og dyktige Bendik og at det bare dreide seg om en skikkelig trøkk.

 

Etter 21 minutter klarer ikke Herd stå imot lengre, og vår første kommer. Det vil nok diskuteres hvem som er rette eier av scoringen, men etter å ha studert bildene gjentatte ganger kan vi i alle fall fastslå at Øyvind var siste Vika-spiller på ballen. Corner Lars, stuss Benny, stuss Øyvind via en Herdspiller og i mål. Fortjent og deilig. 4 minutt senere var det ingen tvil om hvem som scoret. Et langt innkast fra Lars blir duellert på og ballen spretter gunstig for Sigurd som enkelt header inn 2-0. Deretter lar vi det kun gå 3 minutter før vi bestemmer oss for å pløye nok en spiker i Herd-sarkofagen. Nok et innkast fra Lars, og flere vinnende dueller. Ballen faller hos Trond Håkon som forlenger den til Anders på 10 meter. Med største letthet setter han den opp i bøya og vi er på vei til å utklasse vår byrival, 0-3.

 

Vi slipper naturlig litt opp på gassen etter dette, men er fortsatt i førersetet. Herd sin eneste mulighet kommer i perioden i etterkant. Ei lang lyre mot Parfait Bizoza skjermes av Sondre inn mot Odd. Nevnte Bizoza klemmer seg mellom og får slått ballen foran mål, men der er ingen. Det var det fra Herd`s side i første omgang. På overtid skulle også 0-4 komme. Ei lang pasning fra Sondre i retning Anders går helt inn til keeper Tilseth. Ulykksalig for Herd ender det med Tilseth triller ballen til stopper Skjong som ikke oppfatter situasjonen. Det gjør derimot Anders som drar av Skjong, runder Tilseth og setter ballen i tomt bur.

Dommeren blåser for pause, og et resultat vi ikke turte tro på var en virkelighet!

 

sil_herd_13.jpg
Odd og Sondre hadde sammen med resten av forsvaret full kontroll på Herds toppscorer Parfait Bizoza.

Andre omgang kan vi kort oppsummere: langt jevnere, men med 100% kontroll. Før Brulands redusering 12 minutter før slutt hadde vi misbrukt 5-6 store sjanser, hvor 2-3 var situasjoner alene med keeper. Herd hadde 1, Jonas Ingebrigtsen setter en brukbar mulighet i nettveggen……..

Seier 4-1, og den burde vært vesentlig større!

 

Vi var naturligvis svært glade for seier, for prestasjonen spillerne leverer og for å ha sikret 4-plassen i Regionligaen avd 1. Men hovmodige skal vi ikke være, Herd har hatt taket på oss i mange år. En seier måtte vel til slutt komme, og når den kom, ja da  kom den til gangs.

 

Takk for i år, ett år med blandede resultater og prestasjoner, men i all hovedsak en sesong med positive fortegn. En variabel vår ble avløst av en formidabel høst. 8 seiere på 12 kamper, 32 scorede mål og kun 16 innslupne. Lukter topp 4 av sånt:)

 

Frode F

Se forøvrig sak på Spjelkavika.no med bildeserie

Sunnmørsposten omtalte også kampen

 
 
Trenere
Magnus B Oltedal92017509
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Martin T. Hansen98400732
 
Jan Petter Myrseth
 
Johan Eide
91732633
 
Kjetil Honstad