Senior

Eidsvold TF - Spjelkavik 4-0

«Høsten i gang, med braktap!»

Publisert: 13.08.2019

Det er ikke ofte, eller enda mer presist, Vika taper aldri med store sifre. Kan vel ikke huske å ha tapt med 4 mål i noen tellende kamp i min tid som trener for A-laget. Det skjedde altså nå lørdag mot et opprykksjagende Eidsvold. I og for seg ingen ting å si på at vi taper, men at de skulle få sette 4 i sekken på oss er både uvanlig og uheldig.

 

Vi står relativt godt defensivt i første omgang, men er heldige som går til pause med å ha holdt nullen. Eidsvold er farlige på dødballer og skaper 2-3 store sjanser hovedsakelig som følge av det, men Henrik står en fabelaktig omgang og tar alt som kommer. Offensivt har vi svært få tilløp av gode angrep, og ingen som resulterer i målsjanser. I hele tatt ser vi litt rustne ut. Sigurd får relativt gode arbeidsvilkår på vår venstre side, men vi har ikke roen og rytmen til å sette han opp i gode nok situasjoner.

 

Andre omgang starter på verst tenkelige vis. Etter at vi kløner det til for oss selv inne i egen boks havner en klarering ut i returrom. Der følger vi heller ikke godt nok med og de får lappet av gårde et skudd fra langt hold som Henrik ikke makter å holde. De er også først på returen og 0-1 er et faktum. Et par små minutter senere får de tildelt et ur-billig straffespark etter at tidligere Herd-kjenning Ingo the Eagle stuper og vræler i kjent stil, og dommeren faller for den velkjente teatralske manøveren. 0-2.

 

Etter dette hever vi oss ganske så godt. Et vanskelig utgangspunkt har jo blitt veldig mye verre, men vi lar oss for så vidt ikke affisere så mye av det. Står respekt av måten spillerne krummer nakken og gjør et helhjertet forsøk på å gjøre det beste ut av situasjonen. Vi skaper ikke all verden, men bruker ballen bedre og tørr langt mer. Det er en ganske jevn kamp de neste 20 minuttene uten at noen av lagene kommer til de store sjansene. Det inntil linjemannen forærer en ny straffe til hjemmelaget. Et innlegg fra deres høyre side sneier innom armen til Marius W og linjemannen mener det tilsvarer straffe. Meget strengt, men med dagens tullete hands-regler kan den vel forsvares. Ingo er sikker igjen og vi ligger under med 3.

 

Nok en gang forsøker vi å få til noe, men kan ikke forhindre at de på overtid får satt sin fjerde for dagen. Årets klareste tap er et faktum.

Nå skal det sies at det ikke er noe å klage på heller. Noe billige straffespark, men Eidsvold er bedre enn oss i alt og vinner fullt fortjent. Blir nok en spennende høst for dem med et utfordrende Lørenskog i hælene på veien mot Post Nord ligaen.

 

Spennende blir det for oss også. De fleste som følger Vikas A-lag har nok fått med seg at frafallet av folk har vært ganske så reelt gjennom sommeren. Av forskjellige årsaker har vi mistet Benny, Knuti, Stian, Elias og Eirik, og Anders signerer nok for ny klubb denne uka.

Daniel knakk kragebeinet en måned før ferien, og fikk i forrige uke en kjedelig beskjed, det kommer til å gå ytterligere 8-10 uker før han kan spille ball igjen, altså ute stort sett resten av sesongen.

 

PÅ toppen av det hele har Trond H og Fabio vært skadet i en måneds tid, og det er enda usikkert når de er tilbake i spill.

Men nå er situasjonen slik den er, og vi skal jobbe oss godt gjennom den.

 

Kommende helg venter Eidsvold`s største utfordrer til opprykket, Lørenskog. På en strålende gressmatte i Vika skal de virkelig få slite for poengene. Vi skal bruke uka godt og sette sammen et lag og en plan som skal bli vanskelig å knekke.

 
 
Trenere
Magnus B Oltedal92017509
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Martin T. Hansen98400732
 
Jan Petter Myrseth
 
Johan Eide
91732633
 
Kjetil Honstad