Senior

A-lag: Sunndal-Spjelkavik 1-5!

«Godt å være på sporet igjen»

Publisert: 26.08.2019

Innledningen på høsten har vært krevende med 2 kjappe tap mot opprykksfavorittene Eidsvoll (0-4) og deretter Lørenskog (0-2) på gresset i Vika. Spesielt mot Lørenskog burde vi maktet å utrette mer, men vi evnet ikke. Fort gjort da å begynne å tvile på egne evner og opparbeide en usikkerhet i forhold status.

All tvil og usikkerhet var som blåst for solen på lørdag! Vi regelrett filleristet Sunndal etter noter. Jeg er mektig imponert over guttenes evne til å omstille hode og kropp i forhold til overnevnte hendelser.

Planen var klar, oppgavene var greie. Og de ble utført til punkt og prikke. På en sleip, glatt og tung bane var ikke alt like vakkert til enhver tid, men gud bedre så bestemt og fint okkesom.

 

Tok bare 5 minutter før første kula satt i nettet. Anders blir albuet i kraniet av en noe overivrig Sunndalforsvarer og får korrekt frispark. Sparket fra Andy blir klarert i første omgang men ballen lander i beina til Sondre. En forsvarer kommer mellom men får bare dyttet ballen ut i feltet igjen der Anders har plassert seg. På første touch hamrer han ballen i nota med ei skarp venstre. Deilig og forløsende god start. Etter dette var vi stort sett førende, selv om Sunndal i all ærlighet kommer til et par halvskumle situasjoner. Sigurd svidde 2 store sjanser i på vei inn mot pause og var sikkert litt fortvilet over det. Men på det tredje skulle det skje. Ny dødball, god duellering og vips så var Siggen der som reven på tunet. Ballen faller strategisk og fra 7-8 meter smekker han inn sin første for dagen. Da var det spilt 41 minutter.

 

Vi skulle ikke gi oss med det før pause, var liksom ikke helt nok. Øyvind vender flott motsatt til Vegard Sætre som går inn i en duell med liv og lyst. Det lønner seg og ballen blir med bilselgeren i rett retning. Han ser årvåkent opp og serverer Tobias. Med en leken vending kommer han seg løs og sender ballen mot lengste hjørne. Bare for å irritere Sunndal maksimalt setter han den via stolpen, bak ryggen på keeper og i motsatt nettvegg. Liten tøysekopp denne Tobben:)

Fornøyde gutter går til pause med en overbevisende 3-0 ledelse.

 

Vi forberedte oss på et stormløp fra Sunndal i åpningen av andre omgang, men det uteble totalt. Isteden fortsetter vi dominansen, i enda større grad faktisk, og det er smått utrolig at vi ikke øker ledelsen ved flere anledninger. Men etter kvarteret åpnet slusene seg igjen. Etter et meget solid forarbeid av Marius W setter Sigurd fart på bein og ball. Til alt hell presterer en av deres forsvarer å miste fotfestet i noe ugunstig lege, og porten er åpnet. Sigurd fosser gjennom alt og alle og er sikker som banken alene med keeperen.

I denne fasen kunne vi scoret flere mål. Bare det siste lille manglet for at dette kunne blitt virkelig stygt for vertene. Men ut av intet kommer en redusering i 83 minutt. Det skapte ingen angst, bare lett irritasjon over at vi ikke holdt nullen.

Men 3 minutter senere gjenopprettet vi balansen etter et meget godt angrep. Andy mottar ball fra CG og vender hurtig via Marius A som i sin tid setter opp Vegard Sætre til høyre. Med en bruktbilselgers kløkt setter han ballen inn i feltet med presisjon. Keeperen får halvveis avverget, men ikke i større grad enn at Vegar Skulstad soper restene i mål.

 

Halvor Skaro.jpg
Halvor Skaro (f.2002) kom inn til sin debut på lørdag og markerte seg med en susende sklitakling etter kort tid på banen

Kampen ebber ut og vi vinner demonstrativt godt 5-1. Treneren til Sunndal sa spillerne hans lurte på hvorfor vi ikke lå mye høyere på tabellen….. De mente vi var det klart beste laget som hadde vært der i år! True or not, sannheten er uansett at dette var et meget godt stykke arbeid.

 Kampfakta

TABELL

Til helga venter nok et nøkkeloppgjør, da kommer Stabæk 2 på besøk. Der opplevde vi et forsmedelig tap på tampen av vårsesongen, noe vi har alle intensjoner om å rette på søndag.

 

Frode F.

 
 
Trenere
Magnus B Oltedal92017509
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Martin T. Hansen98400732
 
Jan Petter Myrseth
 
Johan Eide
91732633
 
Kjetil Honstad