Senior

A-lag: Spjelkavik - Stabæk 2 3-2

«Sterk prestasjon, sterkt resultat»

Publisert: 02.09.2019

De som har fulgt Vika tett de senere år, har med selvsyn sett at vi har hatt en lei og unødvendig tendens med å slite mot toer-lag. Inntil i går sto vi med ett bortepoeng mot Aafk 2, mens Sarpsborg, Stabæk og Molde resulterte i null poeng i vårens kamper.

Den trenden ble på deilig vis brutt med seier 3-2 mot Stabæks rekrutter i går ettermiddag! Og for en jobb som ble lagt ned på veien dit!

 

Etter en eventyrlig start der Sigurd på nydelig vis sendte oss i ledelsen med et rapt frispark etter 2 min, fikk vi virkelig kjørt oss den neste halvtimen. Stabæk var gode, virkelig gode, de spilte oss i perioder sønder og sammen. Sikkert ting vi kunne gjort bedre, og grep jeg som trener burde gjort, men sannheten var at de i den perioden bare var bedre enn oss og vi slet med å få grep om ting. På tross av stort spillemessig overtak var det ikke mange sjansene de produserte. 1-1 kom dog relativt kjapt etter vårt ledermål, spilt 11 minutter da Harrison headet inn utlikningen. Som de krigerne våre gutter er kjempet de seg inn i kampen igjen på godt vis, og de siste 10-12 minuttene inn mot pause er det vi som styrer. Her blir vi også på uforståelig vis snytt for en soleklar straffe, og muligens et rødt kort på motstanderen.

Anders blir spilt lekkert gjennom og alene med keeper blir han dyttet og hektet opp og snørrer i torva. Dommeren veiver spillet videre!! Galskap.

 

Guttene er bestemt i pausa, det vi maktet på godt vis i 1 omgangs siste del skal videreføres i andre. Og for en omgang det blir. En kombinasjon av resolutt forsvarsspill, godt angrepsspill, og etter hvert svært giftig kontringsspill gjør at dette blir en gledens omgang.

I det 50`ende minutt slås en høy ball inn i Stabæks målfelt og Øyvind soper inn som den gladiatoren han er og klasker til i duell med deres keeper. Den ball-tøffe jobben resulterer i at skinnet havner i beina på Tobias som fra 8-10 meter setter en leken volley i nota og vi har tatt ledelsen igjen.

Etter dette styrer vi det meste på det flotte men glatte gresset og vi er farlig frempå stadig vekk. Et kvarter etter vårt ledermål skulle det igjen bli temperatur i Vika. Vi kontrer og setter Anders opp i drømmelege, 1 mot 1 og stort rom å boltre seg i. Med fart og kraft raser han forbi deres siste forsvarer, med det resultat at denne svimle kapitalisten river vår spydspiss ned i desperasjon. Ballen danser rett i forkant, noe som indikerer at Anders på enkelt vis hadde fått avsluttet fra godt hold alene med keeper. Soleklart rødt kort!

 

Kameraten i svart med fløyte diskuterer tilfellet med kameraten i svart med flagg, og sammen finner de ut at det ikke er en klar skåringsmulighet og dermed gult kort…… Farsotten er komplett. MEN: frispark er det selvsagt, og frispark denne søndagen, det er mål det:) Som i første omgang liner Siggen seg opp og legger en plan. La oss rappe den over muren og opp i bøya tenker den beskjedne sjarmøren fra Sula. Som sagt så gjort og vi leder fortjent 3-1.

De siste 30 minuttene (6 min tillegg) kontrollerer vi veldig godt. De reduserer i det 76 min på et flott skudd, men bortsett fra det skremmeskuddet er alt fløyelsmykt. Vi burde øket ledelsen ved et par tilfeller men nøyer oss fint med en 3-2 seier.

 

Etter å ha tapt høstens 2 første, har vi fulgt opp med 2 seiere. Det smaker godt og gir oss inspirasjon for å fortsette det gode arbeidet og hanke 3-poengere i tiden fremover. I følge kjære Skuseth i SMP har vi forlatt bunnstriden nå, interessant egentlig da vi aldri har vært klar over at vi har vært i den. Men takk for opplysningen Helge:)

 

Nå til helgen venter et vanskelig borteoppgjør mot Træff som har knotet litt i innledningen til høsten. Vi brøt en barriere med å vinne 1-0 mot moldenserne i grønt og hvitt i vår, og satser på å bryte barrieren med å slå de borte også.

 

Frode F.

Kampfakta

Tabell

Nettsak SMP (+)

Foto: Marius Simensen, www.msfoto.no 

 
 
Trenere
Magnus B Oltedal92017509
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Martin T. Hansen98400732
 
Jan Petter Myrseth
 
Johan Eide
91732633
 
Kjetil Honstad