Senior

A-Lag: Spjelkavik - Ready 1-2

«Unødvendig tap i kamp under pari»

Publisert: 08.10.2018

«Unødvendig tap i kamp under pari»

 

Da ble altså Ready vår «Nemesis» sesongen 2018, altså 0 poeng mot en høyst overkommelig motstander. Ingen skal ta fra Olso-guttene at de er et ok lag, men dette er motstand vi bør kunne ta poeng fra….

Vi startet godt. I løpet av de første 12-13 minuttene kom vi til et par brukbare muligheter, da spesielt ved Elias, og vi hadde et solid trykk på vår motstander. Etter dette jevnet det seg ut, og Ready hadde vel så mye ball som oss. Men etter 30 minutt vartet vi opp med et nydelig angrep som til slutt skulle ende på knotten til nevnte Elias.

 

Ballen vendes inn sentralt fra Magnus, via Knuti og videre til Sigurd til venstre med rom foran seg. Siggen setter fart på, går av 2 motspillere med letthet, og chipper ballen inn foran mål. Der kommer Dahlberg flyvende og rapper kula i nettet med ei solid panne. 1-0, og ikke ufortjent. Resten av omgangen er i all ærlighet ikke det helt store, men vi leder med en pinne i det dommer Myrheim blåser for hvile.

 

Andre omgang starter forsåvidt ikke hakkande galt, men skal snart ta en dramatisk og uønsket vending. I løpet av 3 minutter, nærmere bestemt mellom 50 og 53 minutter, scorer Ready på to identiske korridor-frispark. Det vil si, den ene går høyt og den andre lavt, men fra samme posisjon og med samme utfall. Makaløst svakt av oss å slippe til Ready på den måten. Kritikkverdig og tafatt forsvarsspill. Begge mål burde vært unngått!!

 

Og så ender vi en situasjon med å jage. Aldri enkelt, men guttene skal ha for et godt forsøk! Vi kan vel med enkelthet si at det var et vedvarende trykk i 35 minutt, et evig jag etter utlikning, sporadisk avløst av spede kontringsforsøk fra et fornøyd lag i blå. Vi kom nærme, fryktelig nærme. Øyvind mottar ballen midt i mål-feltet og på lekkert vis vipper han ballen over sin oppasser. Med volleyen fra 4-5 meter smeller i tverrliggeren, og ikke i et ventende nett. Strålende utført Øyvind, men den skal settes!!

 

Mer er det ikke å si. Det blir krampaktig og hesblesende, og Ready holder unna. Voldsomt irriterende, da vil har justert årets målsetting til å ende topp 4. Da er disse tapte poengene kjedelige å miste….

 

Vi returnerer til krøllgresset allerede onsdag, da venter de siste 67 minuttene mot Rilindja. Mye har vært skrevet og sagt om den avlyste kampen, hva, hvorfor og hvordan. Men nå er det en gang slik, at den ble stoppet og skal fortsette på onsdag. Vi må brette opp armene og revansjere dette unødvendige tapet i går. Saken er at at med seier i den kampen er vi oppe på 5 plass, på solid skuddhold med tanke på plass nummer 4.

 

Vi ser opp og frem, men da må det annet lut til enn søndag, her var for mange som var langt unna sitt beste…….

 

Frode F

sil_red10.JPG

Foto:Fridgeir Walderhaug.    -Anders Waagan på en av sine mange løpeturer. 


"Det så fint ut i starten" - Les Spjelkavika.no referat av kampen HER

 
 
Trenere
Magnus B Oltedal92017509
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Martin T. Hansen98400732
 
Jan Petter Myrseth
 
Johan Eide
91732633
 
Kjetil Honstad