Senior

A-Lag: Spjelkavik - Hødd 3-2

«Årets første kamp unnagjort»

Publisert: 04.02.2019
I_4Nk__O.jpeg
Daniel Stensøe redebuterte for Spjelkavik mot Hødd. (Foto: Marius Simensen, www.msfoto.no)

Fredag 01.02 årsdebuterte vi på 11`er-bane med drakter på, motstander var Hødd. Man skal ikke legge alt for mye i tidlige treningskamper, men alltid interessant å se hvor man ligger i løypa, selv tidlig på året.

Blir alltid en del knot, manglende rytme og feiling i den første kampen, er tross alt 3 måneder siden sist. Men det var også mye positivt, og vi ser konturene av noe veldig bra å bygge på. Resultatet var greit nok i og for seg, å vinne 3-2 mot et presumptivt bedre lag er flott, men like flott var det å se at vi matcher motstanderen på de fleste fronter.

 

Hødd gikk offensivt til verks med høyt press og en aggressiv fremtoning. Tok litt tid før vi kjente nok ro til at vi fikk behandlet ballen på ok vis, og spille av det første presset. Vi lykkes bare halvveis med dette i første omgang. Det vi derimot lykkes bra med var fullføring på siste 3-del. Vi vartet opp med flere gode angrep, der 2 resulterte i mål. Begge satt fint av Benny, begge assistert strålende av Sigurd.

 

Hødd reduserte til 1-2 før pause med en usedvanlig vakker scoring av Osvold. En kyler i krøsset fra 22 meter. Skjedde merkelige ting rett i forkant av scoringen, men det er ikke verdt å nevne, vi velger heller å hylle en makalaus flott avslutning fra Hødd-spissen.

 

RfE1KkFO.jpeg
Benjamin satte 2 mål mot Hødd. (foto: Marius Simensen, www.msfoto.no)

Andre omgang blir totalt sett bedre enn første. Det verste vinter-støvet var børstet av og vi dikterte spillet i større grad enn tilfellet var i første 45, og de farligheter Hødd kom med i første omgang (fortrinnsvis på død-baller) uteble. Selv skapte vi ikke mange store sjanser, men etter at Jonas rykket seg fri på høyre kant fikk Anders en ypperlig mulighet til å øke ledelsen på en heading. Fint forarbeid, fin posisjonering av nevnte Anders, men headingen gled litt av ei svett panne og endte rett utenfor. Vi økte ledelsen til 3-1 ikke så lenge etterpå ved nyervervelsen Tobias H Aarseth. Anders herjet nok en gang med Høddforsvaret og fikk avsluttet. Den ble reddet, men Tobben fulgte mesterlig opp og banket inn 2-målsledelsen. Kveldens høydepunkt kunne en meget frisk Jonas sørget for, men skuddet ble dessverre stoppet av en sta tverrligger. På en tversoverpasning banket han til på direkten fra 25 meter og makan til prosjektil skal du lete lenge etter! Ballen føk opp i kryss-stanga og ut, det hadde fort blitt årets mål!

 

Hødd fikk en redusering på overtid når vi laget en noe unødvendig straffe. Men pytt- pytt, ikke noe å si i den store sammenhengen.

 

h7tsaBWl.jpeg
Sigurd Tafjord leverte to målgivende (Foto: Marius Simensen, www.msfoto.no)

Vi byttet 8 mann i andre omgang, 4 ved pause og de øvrige relativt tidlig i omgangen. Vi har stor bredde i årets Vika-tropp, med kvalitet i alle ledd, det viste denne kampen.

Laget var som følger: (3-5-2) H. Hansen(O.Flatlandsmo 46) - M.Rødset (C.Gjerde 55), S.Skulstad, Ø.Heia - S.Sunde (J.Myrseth 60), E. Dahlberg (V. Skulstad 60), A. Olsen (K.I Dalhus 46), D. Stensøe (M.Waagan 46), S. Tafjord (M.Austnes 75) - B.Sunde (T.Heggem 46). A. Waagan.

Hødd er motstander igjen om smale 12 dager, lørdag 16.02, denne gang på Høddvoll. Strålende for oss å møte såpass skarp motstand i forberedelsen til sesongen.

 

Apropos skarp motstand, kommende fredag møter vi Brattvåg hjemme i Vika klokken 18,00. De imponerte stort mot et rustent Aafk lag i forkant av vår kamp på CLS. Det blir en spenstig test for oss😊


Vel møtt.

 

Frode F.

Jonas med "drømmetreff" se HER og HER 
 
Trenere
Magnus B Oltedal92017509
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Martin T. Hansen98400732
 
Jan Petter Myrseth
 
Johan Eide
91732633
 
Kjetil Honstad