Senior

A-lag: Spjelkavik - Årvoll 4-0!

«Banker ufortrødent videre!»

Publisert: 18.06.2019

Lørdag satt nok en seier i kassen, deilige 4-0 mot Årvoll. På en nydelig bane og i et nydelig vær tok vi kommandoen fra start og kneblet vår stakkars motstander noe voldsomt, spesielt første halvtimen. I Sumpen sto det å lese at kampen nærmest var et uavbrutt angrep. Det var vel kanskje litt voldsomt, men første omgang var i står grad så. Etter et konstant trykk mot Årvoll-målet skulle vi få den forløsende første scoringen på en dødball. Det var spilt snaue 19 minutter da Øyvind raget høyest og sterkest på en perfekt slått corner av Andy og vi var i ledelsen.

 

Og slik gikk no dagan. Betydende med at vi fortsatte i samme spor med veldig godt moment frem mot pause, uten umiddelbart å få tellende resultat. Vi var akkurat ikke nøyaktig nok i siste fase, samtidig som Årvoll forsvarte seg heroisk. Men kule nummer 2 skulle dog sitte, og det rett før vi tok en fortjent pust i bakken. Et utspill fra Henrik blir godt duellert av Benny, før Tobias flikker oppspretten i retning av Anders som starter i rom og deretter tar alt i egne hender. Setter fart på, vender av en forsvarer og rapper ballen mellom bena på keeperen. Nydelig scoring!

 

Første omgang var god, ingen tvil om det. Intensitet, bestemthet, tempo og veldig ryddig opptreden defensivt. Uten at det kommer reelle avslutninger ut av det har Årvoll i all respekt et par halvskumle tilnærmelser, men intet å miste nattesøvnen av.

 

Andre omgang blir noe mer variert. Vi har for all del full kontroll, de skaper absolutt null og niks, men vi ser ikke det samme resolutte laget de første 25 av andre som vi så i første halvdel. Men i siste 20 gnistrer vi tidvis igjen. Det var med stor glede vi ønsket Elias og Knuti tilbake igjen. Elias har stått ute de 3 siste kampene med en uggen hofte, mens Knuti har stått i enda verre skit da en operasjon i ankelen har holdt han utenfor helt til nå. De entret banen midtveis i andre omgang sammen med en gnistrende Stian, og da ble det skikkelig futt i sakene igjen. 5 minutt etter Elias kom på varter vi opp med et mønsterangrep fra absolutt øverste hylle!

Øyvind trer gjennom Daniel i mellomrom, Daniel flikker ballen på ett touch ut til Stian i høyre kant, og Stian tar ingen fanger i det tilfellet. Setter på tempo, finter av backen og drar seg inn mot mål. I helt rett øyeblikk legger han ballen ut 45 til Elias som smekker ballen i nettaket! Du store rabarbra for en fotball!

 

Stian var ikke ferdig med assist-jobben for dagen. Etter at vi med god jobb fremtvinger et ballbrudd sentralt slår Anders ut til Benny på vår venstre side, akkurat litt for lang pasning til at Benny kan dælje til selv. Isteden vurderer han situasjonen med kløkt og ro og slår tilbake til Anders inne i boksen. Han river seg løs og slipper ballen til storebror Sunde som banker den inn på foten til Anders igjen. Med en piruettlignende skjønnhet soper han kula i nettaket, vi setter vår fjerde og han sin andre for dagen.

 

Min tidligere kollega og gode venn Totta Langfot sa etter kampen: «jeg synes ikke dere imponerer, men dere vinner klokkeklart 4-0 for det. Det er et kvalitetsstempel». Og han rett i det, godeste flaggstanga. Vi er gode, tidvis veldig gode. Vi imponerer kanskje ikke, men gjennomfører bunnsolid og med overbevisning. Det er ofte slik topplag gjør………

 

Det er også på sin plass å nevne at poeng-fattige Årvoll`s største tap frem til lørdag var 2-0 ,borte mot Rommen for 2 helger siden.

Vi er nå ubeseiret på de siste 6 kampene, med 4 seiere og 2 uavgjorte. Vi skal jobbe hardt og godt for å holde den tendensen gående! Neste oppgave er borte mot Molde 2 neste mandag. En tøff oppgave, men en oppgave vi skal mestre.

 
 
Trenere
Magnus B Oltedal92017509
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Martin T. Hansen98400732
 
Jan Petter Myrseth
 
Johan Eide
91732633
 
Kjetil Honstad