Senior

A-lag: Kråkerøy - Spjelkavik 3-1

«Nei, begredelige greier»

Publisert: 07.05.2019

Ikke alt var begredelig riktignok, men resultatet er grenalaust! Man skal tåle å tape kamper, også vi. Spesielt mot motstandere som viser seg å være bedre, eller sågar antatt svakere lag som leverer svært gode prestasjoner for dagen. For det skjer jo stadig vekk, at David slår Goliat.

Men å tape kamper mot i beste fall middels motstand, der vi selv underpresterer, det er ikke bra nok! Det siste skjedde nå på lørdag.

 

All respekt for Kråkerøy, de er helt ok, men det vi leverer er under enhver kritikk. Det skal sies at 2-1 målet deres er noe som man sjeldent ser på en fotballbane, men summen av 94 minutter er ikkje bra…….

En jevnspilt førsteomgang uten de store sjansene til noen av lagene ender målløst. Vi har noen tilløp til ok angrepsspill, men vi leverer ikke i nærheten av det vi er gode for. Vi er utålmodige og urolige med ball, og fraviker fra den planen vi i fellesskap har lagt. Vi vet Kråkerøy har fart opp foran, og at de gjerne vil inn i bakrom. Vi skulle bearbeide med tålmodighet,  lokke de høyere i banen og kjøre tempo. Det gjør vi ikke.

 

Vi tar en kollektiv bestemmelse i pausen om å løfte presset langt høyere i banen, og det gir en effekt. Vi leverer langt bedre i siste 45, uten av det på noen måte kan være representativt for Vika 2019. 1-0 kommer etter et brudd høyt i banen der Øyvind forsøker å tre gjennom Sigurd. Ei langpasning slås i rom der vi tilsynelatende har kontroll. Det har vi ikke og 2-3 tapte nærdueller senere ligger vi under. Vi reiser oss mesterlig og leverer vårt beste angrep i kampen ikke lenge etter. Daniel og Anders kombinerer fint før sistnevnte serverer Sigurd ut på vår venstre side. Et tilrettelegge-touch og et rapp og det er 1-1.

 

Etter dette har vi et klart initiativ i kampen og man føler sterkt på at Kråkene henger i tannkjøttet, disse 3 poengene tar vi! Marius kommer inn og tilfører energi. Han er årvåken og lukter en ball som spretter inn mot keeper, forserer burvokteren og får avsluttet mot tomt mål fra skrått hold. Scoringen blir nektet av en kamikaze-flygende forsvarer som får blokkert på mål-linja. Ufattelig at vi ikke tar ledelsen.

 

Så skjer det som stadig vekk skjer, driten treffer vifta med full tyngde! Vi blir vitne til et mål av sjelden karakter som nevnt i innledningen. Som følge av et godt kollektivt press tvinges de til å spille tilbake til sin egen keeper. Han lapper til ballen som flyr i retning av innbytterbenkene og det som ser ut til å bli et innkast i favør oss. Men en av deres spillere nekter å gi opp det håpløse utspillet og jager etter ballen på famøst vis. I det ballen er på vei over linja kaster han seg rundt i et brassespark og dasker ballen inn i banen igjen. Der står jammen en kompis som fanger opp skinn-lørva, han viser seg å være ganske distinkt han også. Han vender opp på ett touch og med sitt andre banker han ballen i krysset fra 26 meter….. Man kan irritere seg over slikt, bli forbanna eller kollapse. Jeg gjør ingen av delene, for jeg tror nesten ikke det jeg har sett.

 

Men faktum er at vi igjen ligger under og må jage. Den jakta blir tynn suppe og på overtid kontrer de like godt inn 3-1 og tapet er et faktum. Som min gode læremester Ivar Morten kalte slike prestasjoner: «dritlukt komprimert på boks!»

 

Vi må børste av oss dette fort. Vi har hatt en hektisk periode med 4 kamper på 11 dager, med 1 seier, 1 uavgjort og 2 tap. Ikke ideelt, men vi skal slå tilbake.

Til helga kommer den klare serieleder Eidsvold Turn på besøk, det passer oss fint. Da får vi muligheten til å fremvise den kvaliteten som bor i laget mot en av de beste og vi gleder oss.

 

Frode F

 
 
Trenere
Frode Fagermo97107601
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Jan Petter Myrseth
 
Kjetil Honstad