Senior

23.04: 400 tilskuere og storseier hjemme mot Herd!

«Årets første tre-poenger i boks!!»

Publisert: 25.04.2019

Etter å unødvendig gitt vekk 3 poeng på villa-rike Nordstrand, måtte vi nesten slå tilbake mot naborival Herd. Eller måtte og måtte, vi må strengt tatt ingen ting, men skulle vi ha los på egne ambisjoner var det hyggelig om vi skaffet 3 points i årets andre kamp. Og det fikk vi til gangs! En kamp som i store trekk kan oppsummeres som en maktdemonstrasjon endte 5-0. Dette er vår første hjemmeseier mot Herd i min tid som trener, deilig da at den ble så ettertrykkelig.

 

silherd13.jpg

Vi hadde knapt spilt ett minutt før første gode mulighet kom. Etter en av utallige gjenvinninger mot et dumdristig Herd-forsvar, vipper Stian ballen gjennom til broder Benny som banker til på halv-volley fra noe skrått hold. Den gode avslutningen blir reddet av Sødergren i Herd-målet. Den påfølgende corneren ender med at Anders får en stor mulighet til å styre inn kula etter flere vunnede dueller i boksen, men headingen sniker seg over. 2 gode sjanser før klokka viste 2 minutter, opptakten til det som skulle komme var tydelig!

 

Med et aggressivt og høyt press tvang vi stadig frem ballmiss hos et vaklende Herdforsvar, og første belønning kom etter 12 minutter. En relativt mislykket pasning i retning Sigurd blir forsøkt headet tilbake til keeper. Der var selvsagt røyskatta fra Sula og luktet, og tuppet inn 1-0 via hanskene på en utspilt keeper. Selvsagt fullt fortjent. Nok et ballmiss i bakre 4`er hos vår motstander skulle endre deres situasjon fra vond til fryktelig mye verre. Benny setter press på Hole Vik som forsøker å dra av vår kjempe. Ikke lurt, slettes ikke lurt. Benny rapper kula og har fri vei til mål, det etterlater Hole Vik få valg, han river ned Benny og rødt kort blir resultatet. Benjamin får også en gedigen sjanse til å øke ledelsen en stund før pause, men treffer ikke nok på læret fra 2 meter til å sette sin første for dagen. Men det skulle komme:)

 

Andre omgang kan vel i bunn og grunn sies å være enveiskjøring. Vi puttet 4, som vi skal komme tilbake til, men det hadde ikke vært noe å sagt på om det hadde kommet 4-5 til. Så stor var etterhvert forskjellen.

En meget god og aktiv Sigurd burde økt ledelsen tidlig i andre omgang, men alene med nevnte Sødergren banket han ballen på innsida av stolpen. Men vår slepne venstrebeins-virtous gjorde opp for missen etter noen og 60 min. En drivende Andy forsøker nå Siggy med en gjennombruddspasning, men en Herdforsvarer ser ut til å ha kontroll på den. Det har han ikke, og da er røyskatta der igjen. Denne gangen gjør han ingen feil, og vi har doblet.

 

3-0 kommer etter at Herd nok en gang forsøker spille seg ut bakfra på over-ambisiøst vis. Daniel er våken, skarp og hissig, han snapper kula i et mislykket pasningsforsøk og setter den rolig og behersket i mål.

4-0 er lekker! Marius W mottar ballen på vår venstre side og bruker all sin kløkt og dyktighet til å vurdere situasjonen. Vurderingen fører til at han driver ballen fremover før han spiller gjennom Stian ned mot dødlinja. I en trang situasjon gjør Stian det nesten bare Stian kan og drar av forsvareren på 1 kvadrat-centimeter. Lekkert og lekent passer han ballen ut 45 der Anders kontant ekspederer den i mål. Nydelig fotball.

 

Hvis det fjerde var fint, var 5-0 definitivt fint. Vending på vending etter læreboka. Ballen ut til Tobias til høyre som slipper den til Benny. Benny drar seg inn i banen og vender til Marius som befinner seg noe til venstre. Han rapper av et frekt skudd som keeper må gi retur på. Tobias har kommet seg inn i boks og gjør første forsøk på returen. Det reddes, men på andre gangs forsøk følger Benny opp og måker den i nettet. Kalassifrene er et faktum!!

 

Herd gikk fullstendig i oppløsning i siste del av kampen, og vi hadde så mye romme å boltre oss i at det nesten var makalaust at vi ikke satte flere i sekken på slaktet fra Moa. Men pytt-pytt, 5-0 holder i massevis:)

 

Nå følger en hissig uke med fotball der Aafk 2 er neste motstander kommende fredag. Deretter følger Brattvåg i NM`s 1 runde neste onsdag, før vi avslutter vår 4 kamp på 11 dager med Kråkerøy borte lørdag.

 

Et stort takk til et rekordstort publikum i går som så ut til å kose seg glugg i sola på Kunstgresset. Nå er gressbana bearbeidet, re-sådd og gjødslet og dermed klar til dyst. Håper så mange som mulig av gårsdagens publikum kommer tilbake på årets kamper der vi garanterer mye god fotball og mye morro.

 

Frode F

Kampfakta

Alle foto: Fridgeir Walderhaug, Spjelkavika.no

LES SPJELKAVIKA.NO's referat fra kampen her


Vinner i scoringsklubben var Torgeir Olsen, gratulerer med et gavekort fra Pizzabakeren. 

sparta_32506345896.jpg


 
 
Trenere
Magnus B Oltedal92017509
 
Lagledere
Knut Mo99362933
 
Arne Sigurd Hansen97616056
 
Lennart Waagan
 
Martin T. Hansen98400732
 
Jan Petter Myrseth
 
Johan Eide
91732633
 
Kjetil Honstad