Barne/ungdomsavd.

Kurs i kosthold og trening

  • Anna Katrine Havang Velle1 / 4

  • 2 / 4

  • 3 / 4

  • 4 / 4

Fotballgruppa og håndballgruppa holdt kurs i kosthold og ernæring i trening og kamp

Publisert: 21.01.2015

Fotballgruppa og håndballgruppa inviterte alle sine spillere fra 13 år og oppover ,alle trenere og lagledere til kurs i kosthold i forhold til trening og kamp. Godt over 90 spillere og trenere kom og fikk høre fra Anna Katrine Havang Velle som jobber som ernæringsfysiolog ved Ålesund Sykehus, hva som må til av mat og drikke for at kroppen skal prestere best mulig under trening og kamp. Her var mange gode tips for å gjør kroppen forbredt på en fin treningsøkt. At pølse og pommes frites ikke er pausemat var alle enig om og at en bør spise skikkelig brødmat eller kornblanding før en setter til livs pølser og annet heller usunn mat. Det ble også presisert at an å spise godt minst 2 timer før trening slik at kroppen har noe å jobbe med, og at etter en før treningsøkt må en fylle oppigjen etter trening med ett sunt alternativ. Snop og brus holdes til helgen. Her var alle 100 % enig ..... nesten.

Så nå kommer alle i Spjelkavik Fotball og Spjelkavik Hånball bare til å spise sunt på turneringer og kamper og alle kommer godt og opplagt til trening, med kroppen full av sunt "drivstoff". 

 

Spjelkavik IL vil takke Anna Katrine for ett flott og lærerikt kurs !

 

Bilder: Anna Katrine Havang Velle, kursdeltagere.

 
 
Leder Barne-og ungdomsavd.
Peter Brusdal90149673